Sidebar

16
Πεμ, Μαϊ

Λαχανικά
Typography

Γεμιστές καρδιές αγκινάρας

Διατροφική Αξία

(ανά μερίδα)

Θερμίδες: 22

Υδατάνθρακες: 3 γρ.

Πρωτεΐνη: 1 γρ.

Λιπαρά: 1 γρ.

Χοληστερόλη: 1 mg

Φυτικές ίνες: 1 γρ.

Ισοδύναμα : 1 λαχανικών

Σάκχαρα: 1 γρ.

Υλικά

  • 1/3 φλιτζ. πολύ ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 2 σταγόνες καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) καρδιές αγκινάρας, καλά στραγγισμένες

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμύδια, την παρμεζάνα, το λάδι και -αν το επιθυμείτε- και το αλάτι. Βγάζουμε τα χονδρά εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες. Κόβουμε μια φλούδα από τον πυθμένα των καρδιών ώστε να σταθούν όρθιες. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στην κοιλότητα  τη γέμιση, τις καλύπτουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρισμα.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.