Sidebar

15
Τετ, Μαϊ

Προτείνουμε
Typography

Ήρθαν οι φράουλες!! Εάν έχετε φτιάξει το σιρόπι κόκκινων φρούτων με μέλι ή τις γρανίτες φράουλας και καρύδας, τότε ξέρετε πόσο πολύ μου αρέσουν οι φράουλες. Οι φράουλες έχουν μία υπέροχη και αξεπέραστη γλυκόξινη γεύση και το μόνο τους κακό είναι ότι η εποχή τους τελειώνει γρήγορα!

Όταν πρόκειται να καταναλώσουμε κάποιο γλυκό για μία ιδιαίτερη περίσταση που συμβαίνει λίγες φορές τον χρόνο, όπως ένα τσιζκεικ σε μία γιορτή, τότε προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να το φτιάξω με λευκή ζάχαρη και γαλακτοκομικά με όλα τους τα λιπαρά. Εξάλλου αυτό συμβαίνει ελάχιστες φορές.

Το γλυκό δεν το καταναλώνουμε για τη θρεπτική του αξία και δεν προορίζεται για καθημερινή ή ίσως ούτε και για εβδομαδιαία κατανάλωση. Ο σκοπός ενός γλυκού είναι η ευχαρίστηση και όταν πρόκειται για μία μεμονομένη φορά δεν με πειράζει να χρησιμοποιήσω επεξεργασμένα υλικά για να διατηρήσω την ακεραιότητα (υφή και γεύση) του γλυκού.

Το τσίζκεικ θεωρείται από πολλούς σαν ένα πιο “υγιεινό” γλυκό. Ίσως ξεγελά η λέξη “cheese”, αλλά δεν θα χαρακτήριζα ως υγιεινό ένα γλυκό που περιέχει μπισκότα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη.

Εάν βέβαια θέλετε να το φτιάξετε για τα γενέθλιά σας, τότε απλά κάντε τό! Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να το καταναλώσουμε πιο συχνά από μία φορά τον χρόνο; Και τι γίνεται όταν θέλουμε να το καταναλώνουμε κάθε απόγευμα;;;

Αντικαθιστώντας τη λευκή ζάχαρη με μέλι, τη κρέμα τυριού με cottage, τη κρέμα γάλακτος με γάλα, τη μαρμελάδα με φρέσκιες φράουλες και τα μπισκότα με μπάρα δημητριακών τότε το τσιζκέικ αναβαθμίζεται σε ένα απόλυτα υγιεινό γλυκό. Μία αναβάθμιση που καθιστά αυτό το περιστασιακό γλυκό κατάλληλο ακόμα και για πρωινό! Οκ ίσως υπερβάλλω… Ή μήπως όχι;

Αυτό το τσιζκέικ λοιπόν είναι φτιαγμένο με φυσικά γλυκαντικά: μέλι και φράουλες. Περιέχει τυρί cottage το οποίο δίνει την χαρακτηριστική γεύση και γάλα για να γίνει ακόμα πιο κρεμώδες. Αντί για μπισκότα έχω θρυμματίσει μία μπάρα βρώμης, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μούσλι, γκρανόλα ή δημητριακά.

Μπορούσατε να φανταστείτε ότι το τυρί κότατζ μαζί με μέλι, φράουλες και δημητριακά θα μπορούσε να είναι τόσο γευστικό και τόσο υγιεινό;! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε!

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι τυρί cottage
  • 5-6 φρέσκιες φράουλες τις οποίες έχετε παγώσει προηγουμένως στην κατάψυξη
  • ¼ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κ.σ. μέλι
  • 1 μπάρα βρώμης

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το τυρί κοτατζ, τις φράουλες, το γάλα και το μέλι σε ένα μπλέντερ ή μικρό πολυμίξερ.
  2. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, περίπου ένα λεπτό.
  3. Ανοίξτε την μπάρα και βάλτε την σε ένα μπολ. Με το πίσω μέρος από ένα γυάλινο ποτήρι, θρυμματίστε την προσεκτικά.
  4. Πασπαλίστε το ⅓ της μπάρας στον πάτο από ένα ποτήρι. Με ένα κουτάλι προσθέστε το μισό μείγμα του τσιζκέικ φράουλας στο ποτήρι. Επαναλάβετε τις στρώσεις και τελειώστε με τη θρυμματισμένη μπάρα.

Σερβίρετε.

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.